Over samenwerkingscommunicatie en twee nieuwe LinkedIn groepen

"Information is for action not for storage" dia (2016-02-05) van Filip Callewaert - https://twitter.com/callewaertfilip

Dia van Filip Callewaert (2016, meer info onderin)

Voor wie het aanbelangt: ik heb zopas twee nieuwe groepen opgericht op LinkedIn:

  1. de LinkedIn groep “Sociale marketing, nudging, keuze-architectuur en gedragspsychologie in de overheids- & non-profitsector
  2. de LinkedIn groep “Participatie en interactieve beleidsvorming“.

Beide groepen zijn open voor iedereen. Dat rijmt met deze OESO-aanbeveling uit 2012 ;-) met name “2. Adhere to principles of open government, including transparency and participation in the regulatory process”. Meer daarover op www.oecd.org/gov/regulatory-policy/recommendations-guidelines.htm (met daar deze pdf van 564 kB).

Uitsmijter: moeten we het niet minder hebben over die vooral verschil aanduidende, eerder gesloten term “interne communicatie” (typisch gebruikt in tegenstelling tot “externe” – lees: open communicatie) … en meer over “samenwerkingscommunicatie”? Toegegeven, samen werken is slechts één van de doelen waar die interne communicatie voor dient, zij het een erg belangrijk. Door een van de eigenlijke, achterliggende doelen manifest in beeld te brengen, stellen we de zaken terug op scherp, en vermijden we die valkuilen van de middelencommunicatie (die Erik Reijnders zo goed beschreef) ook vlotter.

Samenwerkingscommunicatie past ook beter bij het doen stromen van informatie, een kernbegrip in onze netwerkgebaseerde samenleving waarin ook de organisatiemodellen steeds participatiever worden. Want we verbinden vaak niet enkel met onze collega’s maar ook met onze belanghebbenden over de organisatiegrenzen heen, toch? Erg interessant leesvoer als het gaat over “samenwerkingscommunicatie” is alvst het artikel “Conversations and narratives are the new documents” van Esko Kilpi (2015-11-25) … en nog zoveel meer op https://medium.com/@EskoKilpi

De illustratie bij dit artikel werd gewijzigd ; ik ontleende ze ditmaal aan een artikel van me dat eerder elders verscheen, op 2016-04-25. De “Information is for action not for storage” dia werd door Filip Callewaert – expert in Working Out Loud (#WOL) in de digitale werkplek waar “conversations and narratives are the new documents” – getoond tijdens IMGent op 2016-02-05.

De aanvullingen op dit artikel van 2015-03-20 verschenen eerder elders – op 2016-04-25 + 2016-05-26.

Getagged , , , , , , , , , , , , , ,

Bedenkingen? Aanvullingen? Correcties? Lof? Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: