Over politici en community managers

Beeld uit Hallo Politici .be

De Wakkere Burger (een vzw die zich inzet voor burgerparticipatie en democratie in Vlaanderen) lanceerde zopas de website Hallo Politici, een platform waar burgers kunnen communiceren met politici uit de regering(en) en parlement(en): www.hallopolitici.be. De Wakkere Burger werkte ervoor samen metde vzw Ryckevelde (een beweging voor Europees burgerschap) en de firma’s Tree Company & Well Communications, en kreeg ook steun van de Vlaamse overheid en het Europees Parlement. Actua TV en Het Nieuwsblad zijn mediapartners.

Iedereen kan op het online vragenplatform een vraag stellen en die vervolgens de wereld insturen, of een vraag steunen die al werd gesteld. Dat kan op de site zelf of door een vraag te delen op Twitter of Facebook. Zodra een vraag voldoende steun krijgt, worden de politici in kwestie hiervan op de hoogte gesteld met het verzoek om een antwoord te geven. Op de site kan men ook allerlei informatie over die politici opzoeken. “Zo maakt het platform een kwaliteitsvolle interactie mogelijk tussen burger en politici en biedt de site meer transparantie over de politiek.” Bron: het platform zelf, www.dewakkereburger.be en www.kortom.be/nieuws/6836/de-wakkere-burger-laat-burgers-met-politici-praten.

En wie is de Vlaamse community manager? Wat studeerde hij, hoe ervaren is hij, hoeveel verdient hij, waar werkt hij en hou oud is hij … of zij? Die vragen stelde de netwerkvereniging voor Vlaamse Community Managers (VLCM) aan z’n leden. U leest de resultaten in vier dia’s die u hier terugvindt:

Dit artikel verscheen eerder elders – op 2015-05-19.

Getagged

Bedenkingen? Aanvullingen? Correcties? Lof? Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: