Congressen op komst

1 – EuroPCom 2014, met als ondertitel imag(in)ing Europe, besteedt deze keer vooral aandacht aan “het verhaal van Europa” na alle crises die werden doorstaan of die nog woeden. Daarnaast is er de typische mix van sessies voor Eurocraten en nuttigs voor communicatieprofessionals uit alle regio’s van Europa, zoals bv.

Meer informatie:

2 – Het programma van IC Clear – Clarity 2014 start in Antwerpen onder de noemer learning to be clear. Op 12 en 13 november treden een tachtigtal sprekers aan waaronder wereldtopper Steven Pinker van Harvard, professor Karl Hendrickx van de UA & KU Leuven en Karine Nicolay van de Thomas More Hogeschool. Vervolgens verhuist het gebeuren naar Brussel, waar mensen van de Europese Commissie het op 14 november zullen hebben over helder communiceren in een veeltalige omgeving. Europees ombudsvrouw Emily O’Reilly rondt die dag af en nadien worden de Clear Writing Awards uitgereikt. Op 15 november, ten slotte, is er een aparte schrijfcursus voor juristen, in het Nederlands, het Frans of het Engels. Meer informatie vindt u op:

3 – Euro IA is ondertussen een referentie aan het worden als het gaat over goede sites en digitale dienstverlening qua service design, informatie-architectuur (IA), user experience (UX) en dergelijke meer. De tiende summit vindt dit jaar in Brussel plaats en belooft alweer – want enkele collega’s waren vorige keer laaiend enthousiast teruggekomen – een boeiende editie te worden, voor zowel de typische webmaster als voor de beginnende generalist of de ervaren projectleider. Er staan zowel voordrachten als workshops op het programma. Wij zijn zowel benieuwd naar lightning talks die in de marge in de diepte gaan als naar sessies die het veld opentrekken en verbreden, bv. die over

Meer informatie: www.euroia.org (met daar ook een blog die pas over enkele weken echt interessant zal worden).

Dit artikel verscheen eerder elders – op 2014-07-18.

Getagged , ,

Bedenkingen? Aanvullingen? Correcties? Lof? Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: